Дания потвърди домакинството си на Евро 2020

Властите в Копенхаген и Датския футболен съюз потвърдиха днес готовност да приемат четири мача от Европейското първенство следващото лято, както и един от етапите на Тур дьо Франс.

"Горд съм, че мога да обявя - ще можем да бъдем домакини на четирите мача на Евро 2020 в Копенхаген през следващото лято“, каза кметът Франк Дженсън.

Датчаните изпуснаха срока, който УЕФА даде за потвърждение на домакинството на Евро 2020, който беше до 30 април. От Ниос удължиха и дадоха възможност на Копенхаген да вземе крайно решение до 8 май, а тази вечер града обяви, че ще гарантира домакинство на турнира.

"Очаква се, че Европейското първенство 2020 за се проведе от 11 юни до 11 юли 2021 година. Ние възнамеряваме да спазваме същия график на мачовете и същите градове домакини, които вече бяха планувани. На този етап обаче графикът на мачовете все още не е официално потвърден. УЕФА поддържа връзка с всички 12 града по този въпрос. Нови съобщения ще бъдат направени в надлежен ред", съобщиха от УЕФА.

Датският футболен съюз вече изпрати писмено потвърждение до УЕФА за готовността си да приеме мачовете Дания - Финландия, Дания - Белгия, Дания - Русия и един от мачовете на 1/8 финалите.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още