Даниел Александров се впуска в ново състезание в името на бъдещето на младите хора и развитието на спорта

Състезателят по борба основава спортен клуб в гр. Дупница

dsport.bg

Медалистът по борба Даниел Александров обяви края на своята активна състезателна кариера по време на пресконференция в своя роден град Дупница. Шампионът заяви, че заменя състезателната си кариера с треньорска. „Заменям индивидуалното си представяне с обществена дейност, която се надявам да промени нашето бъдеще към по-добро. Това не е загуба, не е отказ от спорта, който толкова много обичам - това е ново начало. Това е ново състезание, в което се впускам с цялото си сърце. Не е загуба, ако говорим за бъдещето на младите хора в България и за развитието на спорта“, заяви той.

Двамата с Георги Наумов, председател на сдружение „Дупница спорт“, предприемат серия от срещи с директори, родители и ученици, за да намерят решение и на проблема, свързана с нарастващата агресия сред децата. Даниел Александров насочи общественото внимание и към сериозния проблем, свързан с наднорменото тегло и затлъстяването в детска възраст.

По време на пресконференцията беше публично обявено  и създаването на Обединен спортен клуб по борба „Марек Дупница“. Този клуб ще търси и открива талантливи деца не само от град Дупница, а от цялата Кюстендилска област.

Даниел Александров  разясни на присъстващите, че се гордее, че през 2020 година е бил кандидат за народен представител от област Кюстендил. „Бях поканен в листата на коалиция ГЕРБ-СДС като представител на гражданската квота. Не смятам, че това е нещо срамно, напротив – гордея се със своя избор. Смятам, че всеки от нас трябва да се запита не какво не му харесва в държавата, а как може да го промени“, заяви Александров и допълни, че не желае да бъде страничен наблюдател на случващото се, а да положи усилия и да променя това, което е според силите му. Той подчерта, че за него политиката не е власт, а  отговорност.

„Още днес можем да работим за здравето на децата, за физическата им активност, за спортните им постижения, за справяне с агресията в училище и по пътищата. Докато се обиждаме на политици, губим човешки животи и съдби. Докато се обиждаме на партийци, младите хора напускат държавата ни, възрастните хора живеят в бедност, обществото е в хаос и България върви не към промяна, а към гибел“, категоричен беше Даниел Александров.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още