Даниел Серехидо: Звездата на Ботев Пд получава по 180 хиляди евро годишно

dsport.bg


Изппълнителният директор на Ботев Пловдив Даниел Серехидо даде дълго интервю пред libertaddigital.com. В него испанецът говори за пристигането си в България, живота и футбола у нас, както и разкрива какви пари получават част от футболистите на "канарчетата".

"Ако преди 2 години някой ми бе казал, че сега ще съм в Ботев Пловдив, нямаше да му повярвам. Всичко започна, след като завърши ангажимента ми в Русия. Имах предложения да продължа в страната, но този проект се появи в средата на октомври. Отборът бе закупен от руски бизнесмен, който ми направи предложение и в крайна сметка дойдох в България през януари 2021 година".

"Когато ми направиха офертата не ми казаха, че става въпрос за България, а само ми споделиха, че е в Източна Европа. Проектът ми се видя интересен, а аз обичам риска. С Антон Зингаревич планирахме проекта 2-3 месеца, когато на трети или четвърти януари той ми каза, че ако искам поста трябва да съм в България утре. Затова просто си събрах багажа и тръгнах".

"Организацията в България няма нищо общо с тази в Топ 5 на първенствата - Англия, Испания, Италия, Германия и Франция. Дори с руската Премиер лига няма сходства. В България няма Лига подобно на тези в Испания и Англия. Всичко се организира от футболния съюз. Има 2-3 души, които организират първенството. На организационно ниво те са още в самото начало - нещо като в Испания преди 25 или 30 години".

"Ботев Пловдив има втората най-добра футболна инфраструктура след тази на Лудогорец. Звездата на тима ни получава 180 хиляди евро на година, което доста високо за България. Има млади играчи, които взимат между 3 и 4 хиляди евро. В страната има колективно споразумение, което казва, че играч от елита трябва да получава минимум 1500 лева. Във Втора дивизия сумата е 800 лева. Няма обаче таван на заплатите", разказа Серехидо.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още