Старши треньорът на Локомотив София Данило Дончич остана доволен след победата на отбора му срещу Берое с 1:0. Наставникът сподели, че мачът е бил тактически.

"Първо искам да поздравя и двата отбора, специално нашите момчета, които днес се раздадоха въпреки много трудната и тежка обстановка, която сме създали сами с недостатъчно точки и позиция в класирането. Поздравявам отбора на Берое, който изигра един коректен мач. Мисля, че мачът стана тактически, отколкото хубав за гледане. И двата отбора се нуждаеха от точки. Имахме още някои ситуации, но този първи гол почти реши мача и знаехме вече, че оттук нататък е друг мач", започна Дончич.

"Винаги всеки треньор играе със схема спрямо качествата на футболистите, които има. В момента, в който аз дойдох, почнахме да играе с трима отзад. Сега това не върви. Имаме контузени футболисти. Трима основни футболисти в защита са ни контузени. С трима нападатели по-офанзивно, защото няма накъде вече да даваме точки тук в "Надежда" и просто излязохме не с едно натискане безумно, а с една умна игра да победим и така и стана".

"Да имаше (б.р. че отборът нямаше победа на собствения си стадион от август 2023 г.). Това се вижда. Феновете вече не са търпеливи. Критикуват ни, което е нормално. От август месец да не победиш на собствен терен... Радвам се, че тази традиция вече замина", завърши наставникът.

Жалък Берое съживи Локомотив София

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS