Данубио посвети екипа си на България

Не е тайна, че уругвайският клуб Данубио е пряко свързан с България. Тимът е създаден от Хуан, Михаил и Аспотол Лазарови, а стадионът на клуба носи името на майка им - Мария - "Хиподрум градина Мария Минчева де Лазаров". Българката е кръстница на основания през 1932 г. клуб. В началото пловдивчанката искала името на отбора да бъде "Марица", но децата от квартала смятали, че това звучи твърде женствено и последвало предложение за друга река - Дунав, на испански Данубио.

Сега, тимът отново показа огромното си уважение към страната ни. На сайта си Данубио показа третия си екип. Той изцяло е посветен на България. Дори на фланелката е изписан текст от "Мила Родино":

"Горда Стара планина,
до ней Дунава синей,
слънце Тракия огрява,
над Пирина пламеней"

Final Wanderers 2-1 Danubio Facundo Labandeira

Публикация, споделена от Danubio futbol club (@danubio_fc) на

Данубио дори дебютира с тези екипи, но загуби гостуването си на Монтевидео Уондърърс тази нощ с 1:2 в 13-я кръг от уругвайската Клаусура.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още