Държавата влиза във владение на НСБ „Цар Самуил“ в Петрич

dsport.bg

В присъствието на кмета Димитър Бръчков и на част от спортната общественост министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев обяви, че държавата отново влиза във владение на НСБ „Цар Самуил“, Петрич. 

"Днес Държавата си върна владението над Националната спортна база „Цар Самуил“ в гр. Петрич. След повече от 10 години, контролът отново е възстановен. Посетих стадиона в южния град и с кмета Димитър Бръчков, както и част от спортната общественост и граждани, се обединихме около мнението, че трябва да има справедливост", каза Василев. 

"За ползването на този имот има различни варианти, но задължително ще се мисли за спортните клубове и обществения интерес. Имотът трябва да се ползва целесъобразно и по предназначение."

"Запознат съм с проблемите през годините с базата в Петрич. Провеждал съм разговори и срещи с общинското ръководство, представители на фирмата, която до момента стопанисва имота и с ръководството на ОФК Беласица“, добави Василев.  

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още