Държавните по художествена гимнастика - без публика и в малки групи

dsport.bg

От Българската федерация по художествена гимнастика обявиха актуализирани дати за Държавните първенства. Те ще се проведат без публика заради пандемията от коронавирус като ще бъде осигурен платен лайфстрийм за желаещите да ги наблюдават.

Освен това гимнастичките ще се структурират в групи с по-малък брой състезатели, което ще доведе и до по-голяма продължителност.

Ето цялото съобщение:

Невъзможността да се проведе планирания спортен календар доведе до наложителни промени, които ще позволят на спортните клубове и техните състезатели да получат възможност да реализират своя труд, независимо от ограниченото време за подготовка. Изтеглянето на календара максимално рано, през топлите месеци носи по-малък риск за неговото провеждане, поради невъзможността да се предвиди развитието на вирусната пандемия.

Затова след продължителна дискусия УС се съгласи с предложението на г-жа Илиана Раева да се изтеглят максимално рано повечето Държавни първенства. Решението е продиктувано от мисълта най-вече за състезателите, които независимо от затрудненията в подготовката все пак ще намерят изява и ще се запази тяхната мотивация и вяра!

Отделно треньорите, ще успеят да проведат по-интензивна подготовка, когато състезателките все още не са на училище.

УС взе решение състезанията от ДСК да се проведат без публика като превенция срещу събирането на много хора. За по-голяма сигурност при провеждане на състезанията гимнастичките ще се структурират в групи с по-малък брой състезатели за да няма струпване и за по-голяма безопасност. Поради това ще се увеличи броят на състезателните дни на всяко едно първенство. БФХГ ще направи всичко възможно първенствата да се излъчват онлайн с платен лайфстрийм.

Ето и датите, на които ще се проведат Държавните първенства:
- 10-16.08.2020 г. ансамбли категория Елит, кат.А и кат. Б в този порядък
• 10-13.08. – ДМВ, ДСВ и Жени кат.Елит и ДМВ до 10 г. кат.А
• 14-16.08. – ДМВ до 10 г., ДМВ, ДСВ и Жени кат. Б
- 19-23.08. – ДОП ДМВ, ДСВ, Жени кат. Елит отборно
- 28-30.08. – ДП Елит – ДМВ, ДСВ и Жени индивидуално
- 07-13.09. – ДП кат. А – ДМВ, ДСВ и Жени индивидуален многобой и финали от многобоя и ДМВ до 10 г. – отборно, инд. многобой и финали
- 23 -27.09. – ДП кат. Б – ДМВ до 10 г., ДМВ, ДСВ, Жени – отборно и инд. многобой
- 07-09.10. – ДП масов спорт (предлагат се две възможности и затова датата не е потвърдена от комисията по масов спорт, ще се уточни допълнително)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук