Датският Фремад Амагер представи официално дошлите от Ботев Пд футболисти Иван Василев и Димитър Пройчев. Те ще играят под наем в тима до края на сезона.

Пройчев и Василев направиха едва две тренировки с новия си клуб и попаднаха в групата за предстоящия мач от турнира за Купата на страната срещу Сьонерюск. Двамата коментираха преминаването си в датския тим, като заявиха, че са много доволни от трансфера и нямат търпение да започнат новото предизвикателство. 

Преотстъпените от Ботев Пд с първа тренировка в Дания

"Много съм развълнуван за следващата половин година. Това е голяма промяна за мен, както по отношение на играта, така и в личен план. Идвам на ново място - в различна култура, и с нов треньорски щаб и нови съотборници. Като играч се подвизавам в центъра на терена и целта ми е да спирам противника. Чел съм много за Фремад Амагер и клубът напомня по много начини на Ботев, където аз самият съм играл от дете. Ще бъде голямо предизвикателство за мен и ще дам всичко от себе си ”, каза Димитър Пройчев. 

"Аз съм футболист, който играе от наказателно поле до наказателно поле и се боря за всяка топка. Всеки мач трябва да е като финал. Аз съм много развълнуван да работя интензивно през следващите месеци. Това ще бъде вълнуващо развитие за мен и в личен план. Имам желание да покажа качествата си с упорита работа на терена и вкарване на голове. Тренирахме интензивно през януари и съм повече от готов да играя с фланелката на Фремад Амагер", казва Иван Василев.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS