Селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте се изказа много ласкаво за своите футболисти след драматичната победа с 2:1 над Германия, класирала отбора на полуфиналите на Евро 2024. 

Испания потопи Германия в сълзи в 119-ата минута!

"Това е моментът да оценим постигнатото и да се насладим на успеха. Физически ще видим как можем да се подобрим през следващите няколко дни. Сигурен съм, че всички мои футболисти са готови за предстоящия полуфинал. Те играят на много високо ниво. Винаги има и място за подобрение, но не можем да поставяме под въпрос гордостта, качеството и отдадеността в състава", започна Де Ла Фуенте.

"Играчите ми са ненаситни. Гордея се, че ги тренирам и работя с тях. Познавам част от тях от много години. Те са свикнали да играят на най-високо ниво и имат възможност да спечелят Европейското. Този отбор винаги ще бъде сериозна конкуренция."

"Това е историческа нощ. Горд съм, че мога да представя страната ни. Докъде ще стигнем, ще видим, но сме абсолютно убедени, че можем да стигнем много далеч с този отбор", каза още той. 

Дани Олмо: Тази победа е за Педри

"Еуфорията ни е напълно контролирана. Толкова сме щастливи, но знаем, че утре вече е нов ден. Не можем да влияем на това, което се случва извън съблекалнята ни, но сме развълнувани, че страната ни подкрепя", добави селекционерът на Испания. 

Ламин Ямал пак записа името си в историята на Испания

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS