Селекционерът на Испания Луис да ла Фуенте коментира каква е ситуацията с кадровия потенциал в състава преди мача срещу Хърватия от Група „B“ на Евро 2024.

„Лапорт е напълно добре. Той може да играе утре, но решихме да не го рискуваме. Ще изчакаме и ще видим как ще се развие. Той не е контузен. Има известен дискомфорт. Лапорт е напълно добре. Той е подготвен и е един от най-добрите в своята позиция“, заяви Де ла Фуенте за Аймерик Лапорт.

Той коментира и ситуацията с Дани Олмо: „В този момент, с изключение на отсъствието на Лапорт, всички са на разположение. Ще оценим отбора. Утре ще кажем на играчите, но ще бъда много подготвен да бъда там, докато сметнем за подходящо“.

„Да представляваш Испания е голяма отговорност и ние трябва да се справим с нея. Що се отнася до предизвикателството, то е най-голямото, което съм изпитвал. Измерението на Европейското надхвърля всичко останало“, призна е Де ла Фуенте.

Селекционерът на Испания бе категоричен: „Испания е най-добрата страна в света. Трябва да се чувстваме по-горди от това кои сме“.

Той открои и целта пред отбора: „Става дума за това да вършим добре работата си и да се състезаваме. Трябва да завършим всеки мач с чиста съвест. Докъде ще стигнем? Трябва да сме готови за нещо голямо. Да се ​​борим за финала. Всички останали ще опитат да стигнат дотам. Ще се опитаме да стигнем възможно най-далеч“.

Треньорът на Испания: Италия и Хърватия са много силни отбори

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS