Деян Лозев: Въобще не съжалявам, че не станаха нещата в Левски (ВИДЕО)

dsport.bg

Деян Лозев е защитник, който е в Арда още, когато отборът играе във „В“ група. Той е един от най-опитните играчи, извървял пътя от „В“ група до участие в евротурнирите. Лозев, който е момента е на лагер с отбора в Разлог, застана пред камерата на ARDA TV, за да разкаже какво си спомня от началото на проекта Арда.

Деяне здравей, намираме те в Разлог, където отборът на Арда е на подготвителен лагер. Как върви подготовката.

– Здравей, добре съм. Всичко е нормално, подготвяме се за предстоящия мач от европейските клубни турнири.

Поводът за това интервю е, че искам да те върна няколко години назад, когато отборът играеше във „В“ група и ти тогава облече фланелката на Арда. Как се стигна до твоето привличане тук?

– Още, когато започна проектът Арда г-н Кременлиев ми се обади няколко пъти, но аз тогава бях футболист на Поморие, и нямаше как да дойда. Но зимата се промениха нещата и аз се радвам, че имах тази възможност да дойда тук.

Какво си каза в първия момент, когато ти звънна Кременлиев за да те покани да дойдеш в Арда?

– Ами честно казано тогава Арда не беше този отбор, нищо не се знаеше. Говореше се, че ще има някакъв голям проект, но докато не се осъществи, всеки гледаше с недоверие на нещата. Но сега се радвам, че съм част от този проект.

Какви са ти спомените от участието на Арда във „В“ група, тогава спечелихте Купата на Аматьорската лига?

– Това е най-силният момент, който се е запечатил в мен. Беше доста труден мач с Кариана, който успяхме да спечелим с дузпи, и това подейства много добре на отбора.

Лично ти очакваше ли, когато за първи път облече екипа на Арда, че след няколко години ще го облечеш отново, но за мачове в Европа?

– За Европа само съм си мечтал, но бях сигурен, че ще влезем в „А“ група. Може би успяхме, защото всички момчета вярваха в това, което гоним като цел.

Помниш ли първия си гол с екипа на Арда?

– Първия ми гол с екипа на Арда е във „В“ група, но не помня срещу кой. Иначе после имам гол срещу Пирин във „Б“ група и Локомотив Пловдив в „А“ група. Не съм от голмайсторите в отбора.

Обаче наблягаш при асистирането за голове.

– Е, поне в нещо да съм добър.

Разкажи някоя интересна случка.

– Имало е доста интересни случки през годините, но няма да забравя един момент, който не е смешен. Когато спечелихме „В“ група и Купата на Аматьорската лига, тогава треньор беше Елин Топузаков. Събрахме се в едно заведение а Елин може много добре да пее и си спомням, как той тогава взе микрофона, а ние всички се бяхме прегърнали и пяхме заедно с него. Този момент го помня много добре, защото, тогава показахме, че сме едно цяло целият отбор.

Как успявате да направите точно това, да сте като един юмрук. Показахте го и преди няколко дни, когато Иван Караджов ви събра на един импровизиран обяд.

– Не мога да кажа точно как се прави тази връзка. Може би всички характери, които сме събрани тук си пасваме по някакъв начин. Това според мен е причината. Ако бяхме с различни характери, нямаше как да се получи.

Кой беше най-трудният мач, който си изиграл?

– Те трудните мачове са доста, всички са трудни. Няма лесни мачове.

Тази година стигнахте до финал за Купата на България, бараж за участие в Европа, през бараж влязохте в „А“ група. Към този момент явно баража е силното място на Арда, смятате ли, че това трябва да се промени.

– Ще дадем всичко от нас да повторим успехите от миналата година, а дори и да ги подобрим. Но да не казвам голяма приказка, защото футболът е ден за ден и ще видим какво ни предстои тази година.

Най-щастливият момент с екипа на Арда кой е бил?

– Те са няколко. Спечелването на „В“ група, на аматьорската купа, влизането в „А“ група, финала за Купата на България и сега участието в Европа.

Ти дори успя да направиш трансфер от Арда в Левски. Как реагира, когато ти казаха, че си продаден?

– Почувствах се добре, все пак отивам в Левски, защото това е една награда за моя труд, но искам да спра до тук, защото след това така се стекоха обстоятелствата, че трябваше да се върна в Арда. Въобще не съжалявам, че така станаха нещата и съм много щастлив.

Иван Караджов нагости Арда със специални домашни мезета

Пламен Крумов: Всички в Арда сме като един юмрук (ВИДЕО)

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още