Първо издание на турнира Lucky Hunt Tournament организира плувният шампион на България ПСК „Черно море“. Състезанието ще се проведе на 12 юни на Плувен комплекс „Приморски“, седмица след традиционния турнир на моряците Black Sea Cup. Събитието се провежда по инициатива на Фондация Lucky Hunt, съобщават от клуба.

В надпреварата ще мерят сили плувци, родени 2009, 2010, 2011, 2012 и 2013 г., анонсираха от ръководството на клуба.
„Турнирът е чудесна възможност малките плувци да покрият норматив на 200 м свободен стил,тъй като близо до Варна няма друго подходящо състезание, на което да плуват. Поканили сме участници от Бургас, Добрич и други варненски клубове. Надявам се, че ще се получи добро състезание“, коментира главният треньор на ПСК „Черно море“ – Никола Петров.

С турнира Lucky Hunt Tournament хегемонът в БГ плуването – „Черно море“, обогатява палитрата от събития, които провежда през годините.
Клубът е организатор на най-старото плувно състезание у нас – маратонът „Галата-Варна, който това лято ще се проведе за 81-ви път.
Наложи се и атрактивното преплуване „1000 х 1000“. В него по идея на председателя на управителния съвет на ПСК „Черно море“ Филип Ромбаут, ежегодно на Южния плаж във Варна участват много семейства със своите деца. И се потапят в магията на любимия спорт, плувайки 100 м навътре в морето, а на финала получават куп атрактивни награди. Проявата няма състезателен характер.

Миналата година двеста души, омагьосани от най-красивия спорт – плуването, се стекоха на Южния плаж във Варна, за да си подарят незабравими емоции в четвъртото издание на плувния празник „1000 х 1000“. Ежегодният спонсор, Фондация Lucky Hunt, чийто основател и ръководител е Светлана Хънт, зарадва участниците с маркови, красиви тишърти и шапки с логото на фондацията.


За четвърти път през 2021 г., от 4 до 6 юни, ще се проведе турнирът Black Sea Cup, който световната плувна централа FINA одобри за квалификация за шампионата на планетата в Япония догодина. Организаторът ПСК „Черно море“ обещава незабравими емоции на феновете, които ще аплодират турнира на ПК „Приморски“.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS