Дейна Уайт организира три галавечери в САЩ през май

| Бойни спортове

Президентът на UFC Дейна Уайт обяви своите планове за три галавечери в Джаксънвил, Флорида през май.

Те ще бъдат проведени без публика, като само най-важните хора от персонала ще присъстват.

UFC 249 е насрочено за 9 май. Тогава ще се проведе и дългоочакваната битка между Тони Фъргюсън и Джъстин Гетие. Освен това се планират още две галавечери на 13 и 16 май отново в Джаксънвил.

Първоначално Тони Фъргюсън трябваше да се бие с Хабиб Нурмагомедов, но руснакът се оттегли поради наложените рестрикции за международни пътувания вследствие на пандемията от COVID-19. UFC 249 бе насрочено за средата на април и Дейна Уайт търсеше всякакви начини то да се проведе по план, но след натиск от партньорите Disney и ESPN, в крайна сметка бе отложено за май.

Най-накрая: отложиха UFC 249

 „Ще направим всичко възможно бойците, техните щабове, съдиите и всички да бъдат в безопасност по време на UFC 249“, коментира президентът Дейна Уайт.

САЩ е най-засегнатата от коронавируса държава в световен мащаб. Потвърдените случаи на заразени надхвърлят 900 хиляди.  

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още