Легендата на Формула 1 Дейвид Култард пристигна в Пловдив, за да участва в шоуто „Red Bull Showrun Plovdiv“, което ще се проведе на 25 юни (събота) от 19:00 на Гребната база под тепетата.

В днешния ден се проведе пресконференция, в която участваха пилотът, който има 13 победи във Формула 1, и кметът на града Здравко Димитров.

„Чувствам се фантастично в Пловдив. Пристигнах тази сутрин от Монте Карло и все още не съм видял красотите на Пловдив, но в следващите дни ще го направя. Сигурен съм, че ще заснемем уникални кадри“, заяви Култард.

Той е и герой на филмова продукция, която ще се снима в следващите два дни под тепетата. Нещо

Заснемането на продукцията ще започне на 24 юни в от бул. "Васил Априлов" в 06:30 сутринта и ще продължи до 25 юни. По време на часовете на снимките за кратко ще бъде ограничавано придвижването на гражданите на следните локации:

24 юни/ / 06:30 - 07:30ч. // бул. "Васил Априлов“ – от кръстовището с ул. "Янко Сакъзов “ до кръстовището с ул. "Полк. Сава Муткуров“

24 юни/ / 08:30 - 10:30ч. // Стадион "Пловдив"

24 юни/ / 11:00 - 12:30ч. // бул. "Руски“ –  от кръстовището с ул. "Ген. Данаил Николаев“ до кръстовището с ул. "Гладстон“.

24 юни/ / 14:00 - 17:30ч. // Архитектурен резерват "Старинен Пловдив":  ул. "Съборна “ – от кръстовището с ул. "Митрополит Паисий “ до кръстовището с ул. "Д-р Стоян Чомаков“, ул. "Цанко Лавренов “ – от кръстовището с ул. "Д-р Стоян Чомаков “ до кръстовището с ул. "Петко Р. Славейков “,  ул. "Константин Стоилов “ и по ул. "Четвърти януари“, в участъка от ул. "Съборна “ до бул. "Цар Борис ІІІ Обединител “

25 юни/ / 06:30 - 08:30ч.  // бул. "Княгиня Мария Луиза“ – от кръстовището с ул. "Петко Д. Петков “ до кръстовището с  ул. "Гладстон" и ул. "Преслав“

25 юни/ / 09:00 - 10:30ч.  // бул. ул. "Капитан Райчо“

25 юни/ / 11:00 - 13:00ч. // бул. "Копривщица“ – от кръстовището с бул. "Христо Ботев“ /Коматевския транспортен възел/ до кръстовището с ул. "Пещерско шосе“ и пътя от бул. "Копривщица“ до върха на Младежкия хълм

25 юни/ / 13:30 - 17:30ч. // Гребна База Пловдив – пешеходните и велосипедните алеи около Гребния канал.

„В Пловдив ще използвам гуми за суха настилка. Рекордната скорост, която съм постигал е 360 км/ч в Гран При на Италия. И двата болида, с които съм в Пловдив, са били използвани от Фетел и Уебър и момчетата имат общо 12 победи с тях, включително и при световната титла на Фетел“, добави британецът.

Никита Мазепин съди Хаас за неизплатени заплати

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS