Делото срещу Кристиано Роналдо ще се гледа при закрити врата

dsport.bg

Делото срещу звездата на Ювентус Кристиано Роналдо в САЩ ще се гледа при закрити врата. Португалският футболист е обвиняем по делото за изнасилване, което е заведено срещу него от страна на Катрин Майорга.

Изминаха близо 11 години, откакто Кристиано Роналдо, както е описано от Катрин Майорга, я е нападнал в пентхауса в Лас Вегас.

35-годишният футболист отдавна отрече обвиненията.

Майорга съди Роналдо за умишлено причиняване на емоционален дистрес, принуда, измама, злоупотреба с уязвима личност, рекет, клевета, небрежност и нарушаване на договора. Тя повдигна обвиненията срещу португалския футболист през 2018 година.

Магистратът от федералния съд препоръча делото да се гледа при закрити врата в поверителен арбитражен процес, а не в публичен процес.

Адвокатът на Майорга може да възрази срещу решението на магистрата.

Генезисът на полемиката се случва в петък, 12 юни 2009 година, тогава Майорка, на 25 години, се среща за първи път с Роналдо. Двамата се засичат в нощния клуб „Дъжд“ и започват разговор. Тя твърди, че след разговора с 24-годишния Роналдо, той я е поканил в апартамента си и тя е приела.

Не след дълго двамата влизат в апартамента, а Роналдо я поканва да се присъедини към него в горещата вана, която се намира на балкона. Майорга няма бански, но Кристиано я приканва да не се притеснява, тъй като може да вземе негови шорти и тениска.

Докато Майорга се преоблича в банята, Роналдо влиза при нея. Тогава той я помолил двамата да имат сексуален акт, а тя е отказала. Докато Майорга се опитва да излезе от ситуацията, Роналдо я изнасилва. Майорга си спомня, че е крещяла „не, не, не“. Според нея, Кристиано в крайна сметка спира, след което ѝ се извинява. Той също така уверява, че е действал извън характера си и обикновено се държи като джентълмен. След това Майорга напуска апартамента.

За да бъде ясно, всичко това са твърдения. Това не е доказано в съда. Роналдо и неговите адвокати недвусмислено отричат, че той е извършвал сексуален акт с Майорга без нейното съгласие.

През 2010 година Майорга подписва съглашение с адвокатите на играча, а за своето мълчание тя получава сумата от 375 000 долара. През 2018 година Майорга оповести всичко около случката, а през септември полицията възобнови делото.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още