Договорът на Усман Дембеле с Барселона изтича на 30 юни и изглежда много трудно французинът да остане на „Камп Ноу“, въпреки че желанието му е такова. 25-годишният футболист обаче не може да се разбере с ръководството на клуба относно финансовите условия.

Дембеле е направил опит да пречупи нещата в понеделник, когато се е свързал с Шави Ернандес в отчаян опит да накара старши треньора да посредничи за разговорите с президента Жоан Лапорта, за да му се предложи нова подобрена оферта за подновяването на контракта.

Въпреки това, отговорът на Шави е бил повече от категоричен: „Усман, имаш оферта, която клубът ти е отправил още през декември. Или приемаш тази оферта, или няма какво да правим. Клубът няма да отправи нова оферта.“

Така топката все още е в полето на Дембеле. Единствената възможност за него да остане в Барселона е да приеме отправеното му предложение, което има на масата от вече повече от седем месеца и което той системно игнорира, смятайки го за недостатъчно.

Неговият агент Муса Сисоко прояви абсолютно презрение в подхода си към Барселона, поради което от клуба смятат въпроса за напълно решен.

След като Дембеле не остана въодушевен от предложенията на ПСЖ и Челси и преговорите с двата клуба на практика се провалиха, изглежда, че французинът е готов да отстъпи и да отправи призив за помощ, възползвайки се от факта, че все още има някои поддръжници в рамките на Барселона. Въпреки това Шави направи нещата кристално ясни за него: ако искаш да останеш на „Камп Ноу“, трябва да приемеш предложението от декември.

Проблемът е, че и Усман, и неговият агент показаха отказа си да подпишат този договор, така че изглежда практически невъзможно за него да отстъпи и да приеме отправеното му предложение. Непостоянният характер на Дембеле не изключва обрат на събитията и той в крайна сметка да приеме офертата, макар и неохотно.

Усман Дембеле е решен да остане в Барселона

Шави иска Дембеле, моли ръководството да се разбере с него

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS