Новият национален селекционер Георги Дерменджиев заяви, че проблемите на родния футбол не са в БФС, а по-скоро по клубовете. Той сподели, че се надява на подкрепа от феновете пред БНТ.

"Твърде дълго е за обяснение. Ще се разчита на играчите, които ги имаме. Тези момчета ще трябва да знаят какво е българския национален отбор. Не може в ефир да коментираме кой е вратар и кой е нападател. Имаме достатъчно играчи. Който влезе трябва да даде максимума от себе си", заяви Дерменджиев.

"Един треньор, който има рутина, трябва първо да се запознае с обстановката. Екипът ми е готов. Той ще бъде обявен скоро на пресконференцията", добави Дерменджиев.

"Който трябва, ще избере новия президент на БФС. Крачка по крачка, българският футбол трябва да си върне позициите. Времето ще покаже дали тези промени са били за добро. Не трябва да говорим за скандалите. Всеки иска доброто на българския футбол. Нека да си уважаваме националния отбор, какъвто и да е той. Разбира се, че очаквам подкрепа от феновете. Колкото и да се на брой, те трябва да подкрепят отбора", добави специалистът.

"Проблемите не са във Футболния съюз, а в клубовете, където трябва да си подготвят къщичките, но това е друга тема. Имаме много добри треньори. Когато националният отбор не е на това ниво, на което ни се иска, винаги има виновни. Подходът в школите трябва да е по-различен. Имаме таланти, но те се развиват до 16-17 години, а след това се къса връзката. България винаги е имала добри играчи и вярвам, че пак ще има. Нужно е време", добави Дерменджиев.

"Не трябва да подценяваме Хаити", добави националният селекционер.

ОФИЦИАЛНО: Дерменджиев е треньор на националите

Георги Дерменджиев за dsport.bg и Дарик: Трябва да оползотворим възможността за класиране

Дерменджиев: Националният отбор е огромна отговорност

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS