Десетки посрещнаха сребърните медалисти на България от Параолимпийските игри в Токио

dsport.bg

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов посрещна лично медалистите от Паралимпийските игри в Токио Християн Стоянов и Ружди Ружди. Двамата се завърнаха в България след като спечелиха сребърни медали в своите дисциплини от най-големия спортен форум.

        “Благодаря ви за това, че защитихте достойно родината по време на Паралимпийските игри. Всички сме много признателни за постигнатите успехи. Знаем колко е трудно и колко усилия се изискват, за да бъдат спечелени тези отличия и заради това ги ценим толкова високо”, каза министър Кузманов при срещата си със сребърните ни медалисти.

        Той поздрави и треньорите на нашите състезатели Евгени Игнатов и Радостин Тодоров като заяви, че двамата са с огромен принос за успехите на Християн Стоянов и Ружди Ружди. Стоянов спечели сребърен медал в бягането на 1500 м T46, а Ружди Ружди се нареди втори в тласкането на гюле F55.

        Българските медалисти бяха посрещнати от десетки близки, приятели и фенове на Летище София.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още