Дидие Дешан може и да спечели нов договор като треньор на френския национален отбор, но загуби подкрепата на бившите си колеги от знаменитото шампионско поколение от 1998 г., след като миналата година избегна новогодишна вечеря с тях и пренебрегна покана за отпразнуването на 50-ия рожден ден на Зинедин Зидан, твърди L'Equipe.

След загубата на финала на Световното първенство в Катар от Аржентина с дузпи, имаше спекулации, че Зидан ще замени Дешан, но противоречивият президент на Френската футболна федерация Ноел Льо Гре удължи договора на Дешан. Според "L'Equipe" това е само кулминацията на разпада на отношенията между френските легенди.

Напрежението започна през декември 2021 г. на специална вечеря, на която присъстваха Зидан, Фабиан Бартез, Юри Джоркаеф и Лилиан Тюрам, наред с други, но не и Дешан, който отхвърли предложението, въпреки че беше капитан на този шампионски отбор. Няколко месеца по-рано, въпреки че е поканен отново, Дешан решава да не присъства на 50-ия рожден ден на Зидан в Маракеш, Мароко, тъй като баща му е починал месец по-рано.

Друг представител на поколение 1998 Кристоф Дюгари признава, че Дешан не е част от групата "WhatsApp", в която членуват бившите футболисти.

„Имаме чувството, че той е избрал страната на Льо Гре, но това е негова работа. Общувахме в нашата група в WhatsApp и бяхме шокирани, почувствахме се нападнати. Дидие не е в групата, защото не беше тук, когато я създадохме на онази вечеря“, призна Дюгари.

Отстраниха шефа на френския футбол от поста му след скандалите, в които се забърка

Реал Мадрид се произнесе в защита на Зидан и атакува президента на френската федерация

Президентът на Френската футболна федерация се извини публично на Зидан

Президентът на футболна федерация на Франция забърка голям скандал с изказването си за Зидан

Мбапе скочи на президента на френската федерация

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS