Кирил Десподов говори пред медиите, след като българският национален отбор по футбол се завърна в София след гостуванията си в Гибралтар и Грузия. Нападателят на Лудогорец беше категоричен, че родните футболисти не са играли симулативно, с цел да изгонят селекционера Ясен Петров. Той допълни, че е много натоварен психически заради слабите резултати и катастрофата на път за хотела в Тбилиси, а оценката, която поставя върху представянето на "лъвовете", е слаба.

„Няма да правя оценка, защото не е моя работа. Ще кажа само, че слаба оценка бих дал. Трябва да се подобри това, че когато играеш за България трябва да се играе с чест и достойнство. Не искам да говоря за Неделев. Не е коректно да говоря. Той има семейство и близки. Седях до него. Видях, че автобусът ще се удари, той не“, заяви Десподов.

„Контактен е, говорихме си снощи с него. Каза, че е добре и му се прибира. Обяснихме му, че трябва да постои. Мисля, че всичко мина бързо. Никой не беше спал. Чакахме до сутринта да видим дали всичко е наред. Добре е. Надявам се да се оправи и да се върне на терена бързо“, добави той.

„Аз съм играч и не трябва да давам оценки. Хората и като цяло в ръководството биха дали оценки. Ние изпълняваме задачите си. Научил съм си урок. Като казваш някои неща, ти изиграват лоша шега. Хората имат право да хейтят, българите сме големи хейтъри”.

„Имам 3-4 дни почивка да се отърся най-вече психически. Беше дълъг лагер, лоши резултати и за финал катастрофа. Направо катастрофирахме. Искам да си почина психически, много съм натоварен наистина“.

„Работите, които се изписаха, че сме играли симулативно да изгоним треньора, са пълни глупости. Не знам кой ги пусна тези неща“, каза още Кирил Десподов.

Директор в БФС: Футболистите направиха геройство (ВИДЕО)

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS