Диамантената лига по лека атлетика обяви календара за 2022 година

dsport.bg

Организаторите на Диамантената лига по лека атлетика обявиха, че веригата ще включва 13 кръга през 2022 година, включително два в Китай, и ще приключи с финали в Цюрих (Швейцария), съобщи ДПА. Въпреки затрудненията заради пандемията от коронавирус, от Диамантената лига се надяват да успеят да проведат два турнира на китайска земя за първи път от 2019 година насам. Планираните състезания са в Шанхай на 30 юли и седмица по-късно в друг град, който засега не е уточнен.

Сезонът в Диамантената лига ще започне на 13 май в Доха (Катар), който прие последното световно първенство по лека атлетика през 2019 година. По-късно през май предстоят събития във Великобритания и САЩ. Финалите ще са на 7 и 8 септември.

"Пълната информация, относно различните дисциплини в отделните кръгове от Диамантената лига, ще бъде публикувана до края на годината", обявиха организаторите, който подчертаха, че календарът подлежи на промяна в зависимост от глобалната пандемична обстановка през 2022 година.

Програма на Диамантената лига:

Доха, Катар - 13 май

Бирмингам/Лондон, Великобритания - 21 май

Юджийн, САЩ - 28 май

Рабат, Мароко - 5 юни

Рим, Италия - 9 юни

Осло, Норвегия - 16 юни

Париж, Франция - 18 юни

Стокхолм, Швеция - 30 юни

Шанхай, Китай - 30 юли

Китай 2 - 6 август

Монако, Монако - 10 август

Лозана, Швейцария - 26 август

Брюксел, Белгия - 2 септември

Цюрих, Швейцария - 7/8 септември

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още