Диана Петкова: Днешното състезание по-скоро го използвах за тренировка

dsport.bg

Българската състезателка по плуване Диана Петкова заяви, че е използвала днешния старт в квалификациите на 100 метра бруст на Олимпийските игри в Токио като тренировка за по-силната си дисциплина - 200 съчетано плуване, която е в понеделник.

В по-слабите си дисциплини Петкова и Левтеров не успяха да влязат в полуфиналите

"Днешното състезание по-скоро го използвах за тренировка. Брустът е доста важен за утрешното ми съчетано, където се плуват и четирите стила. Като най-бавен стил беше важно да бъда в добра кондиция", коментира Петкова след сериите на 100м бруст.

"Чувството да участваш на Олимпиада е неописуемо. Надявам се утре да успея да покажа това, което съм тренирала и тогава вече наистина ще кажа, че съм доволна и е едно незабравимо преживяване. Моето класиране тук беше най-неочакваното. За мен не е било фикс идея да участвам на Олимпийски игри. За мен не е важно участието, а това да мога да бъда конкурентноспособна. Надявам се да постигна целта си", каза българката.

Тя пожела на съотборниците си да останат спокойни и да разкрият потенциала си.

"Пожелавам им да се насладят на преживяването. Ние сме млад отбор и за всички ни е дебют. Много е важно просто да запечатаме тези моменти, да използваме като тренировка, да натрупаме опит и да сме още по-готови за следващите Игри. Пожелавам им да са спокойни и да покажат това, за което са се борили. Искам да пожелая успех на абсолютно всички български спортисти тук", заяви Петкова.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още