Дидие Дешан разкритикува първенствата, решили да подновят шампионатите си

| Световен футбол

Селекционерът на националния отбор на Франция Дидие Дешан отправи критики към Германия, Англия и Испания за решението първенствата в тези страни да бъде подновено, въпреки все още върлуващата пандемия от коронавирус.

Целият европейски футболен свят вече се радва на рестарта на Бунеслигата, която бе и първото голямо първенство подновило мачовете си. Очаква се на 17 юни да стартира Висшата лига, а на 12 юни да се завърне и Ла Лига.

"Не искам да съдя, осъждам или обвинявам. Ограничителните условия не са еднакви за всички. Гледах Бундеслигата след възобновяването на мачовете. Виждам футболистите да играят с всички елементи, специфични за футбола - взаимен контакт и единоборства, а след това виждам резерви с маски на два метра един от друг. Честно, не го разбирам. Те са на едно и също място, може да влязат в игра по всяко време. Там по-голям ли е рискът? Голяма непоследователност. Не ми харесва", заяви Дешан.

Той изрази мнение, че подновяването на първенствата е свързвано с финансови аргументи. "Във футбола, възобновяването на някои първенства очевидно се базира най-вече на икономически проблем. Погледнете решенията, взети в Испания и Англия. Тези две големи футболни страни планират рестартирането на Ла Лига и Висшата лига, но решиха да не възобновяват женските първенства, в които има по-малко приходи. Това казва всичко", каза още специалиста пред "Паризиен". 

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още