Селекционерът на Франция Дидие Дешан ще има възможност да запише 100-ата си победа начело на тима при срещата с Австрия на Европейското първенство по футбол в Германия в понеделник.

Мачът от група D ще отбележи и 154-ия двубой на 55-годишния специалист като селекционер на националния отбор на Франция, а активът му към момента е 99 победи, 30 равенства и 24 загуби.

Дешан е печелил Световното първенство и като футболист, и като треньор.  Начело на френския състав той записа два финала, печелейки през 2018-а в Русия и губейки четири години по-късно от Аржентина в Катар.

"Това, което ме кара да продължавам е страстта, желанието и отдадеността. Това, което ме интересува, е винаги да имам нови цели", заяви Дидие Дешан малко преди старта на участието на Франция на Евро 2024.

"На много високо международно ниво да побеждаваш е наистина трудно и изискващо. Още по-трудно е, защото само един тим може да спечели, а останалите няма да спят", добави Дешан, за когото има шанс да стане първият, печелил Мондиал и Европейско първенство и като играч, и като треньор, но това не е нещо, за което той се тревожи.

"Целта е свързана с френския национален отбор по отношение на това, което сме постигнали и това, което сме способни да постигнем", завърши Дидие Дешан.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS