Треньорът на Ботев Пд Желко Петрович разкри, че е голям приятел с Дик Адвокаат. Специалистът призна, че холандската легенда гледал всеки мач на "канарите" и после двамата обсъждали събитията по телефона.

„Приятел съм с Рууд Гулит. С Аврам Грант се чуваме през десетина дни, в добри отношения съм и с Гуус Хидинк. Най-близък обаче съм с Дик Адвокаат, той ми е приятел до гроб. Адвокаат гледа всеки мач на Ботев по интернет и после го коментираме“, каза Петрович пред "plovdiv-press".

Специалистът добави, че е голям фен на Реал Мадрид. Той разкри и, че много харесва Пловдив.

"Маршрутът ми в Пловдив се ограничава до базата, апартамента, в който живея и едно квартално кафене, което посещавам. Вечерял съм няколко пъти в 2-3 ресторанта, но няма да им казвам имената, за да не правим реклама. Жена ми беше на гости и се разхождахме с нея из Стария град и по центъра. Пловдив е страхотен град и атмосферата тук ми харесва много. Интересно ми е също да разглеждам църкви. Много съм доволен, че успяхме да посетим църквата в Батак по време на лагера във Велинград. Има толкова много история в България и в Пловдив. Невероятно е. Тук е мястото да кажа, че съм работил и живял в много големи градове в по света, но в Пловдив има нещо специално. Не знам колко дълго ще бъда тук, това зависи и от резултатите, но се чувствам отлично. Харесва ми градът, културата, хората, климатът. Затова искам да успея в работата си тук и да остана дълго време в Ботев", добави Петрович.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS