Диксън: Ще инвестираме 250 милиона долара, но след като станем собственици

dsport.bg

Ще инвестираме 250 милиона долара в Левски. Но няма да инвестираме преди да сме станали собственици. Това обяви Джоузеф Диксън на брифинга.

"Всички инвестиции са обвързани с някакъв риск. Няма как. 250 милиона долара ще инвестираме, кой би казал, че няма риск. Знаем, че земята е държавна собственост, а не на клуба, но сме оценили риска, вярваме, че има смисъл в това, което планираме да направим. Не го правим за шега и за забавления", каза той.

"Планираме да имаме значителни приходи. Инвестициите в инфраструктурата. Виждате, че инфраструктурата се руши.  В дългосрочен аспект бих могъл да продам футболният клуб, но това е в дълъг план в бъдеще. Не съм тук за 5 минути", сподели той. 

"Да, клубът се нуждае от финансова инжекция, за да започне следващия сезон, от самото начало", заяви Диксън. "Вече сме набрали 250 милиона долара, така че това е само формалност, за да се случи. Няма да инвестираме преди да сме станали собственици. Възможно най-скоро. Правните експерти, с които общувам ми казаха, че това е само формалност", добави още той.

"Ще имаме необходимост от гаранции от държавата и общината, за да задвижим нашите планове. Те ще бъдат необходими. 36 месеца е срокът на инвестицията. Инвестиции в инфраструктурата и клуба. В момента, в който получил разрешение ще започнем да наливаме инвестиции в инфраструктурата. Доколкото разбрах, тук нещата стават по-бързо, отколкото на Запад. В момента, в който станем собственици ще може да направим реалната оценка на финансовото състояние на клуба. Футболният клуб трябва да работи на едно конкурентно ниво и да отговаря на всички изисквания", призна британецът.

Дискън не разкри бизнес партньорите си, но заяви: Никъде няма да бягам, сделката е само формалност

Наско Сираков остава президент, водят се преговори с Мъри Стоилов за треньор на Левски

Британецът иска Павел Колев да остане

Благо Георгиев ще има важна роля за бъдещето на Левски, разкри Диксън

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още