Димитър Бербатов сподели, че ще бъде на трибуните на "Уембли" утре вечер, за да подкрепи националния отбор в мача му срещу Англия. Бившият нападател бе категоричен, че домакините са фаворит, но във футбола винаги може да се случи чудо.
"Ще бъда на "Уембли" в събота вечер, за да гледам мача между България и Англия. Домакините са големият фаворит, тъй като имат футболисти от световна величина. Във футбола обаче стават чудеса. Ще подкрепя родината си и знам, че футболистите ще дадат най-доброто от себе си", каза той.

Бербатов също така изтъкна, че в момента България има сравнително млад отбор, който не е доминиран от един играч от световна класа. Според него "трите лъва" трябва да внимават най-много за Кирил Десподов.
"България има млад отбор, който не е доминиран от един топфутболист. В момента там играе 22-годишният Кирил Десподов, който спечели наградата "Футболист на година" и през зимата премина в Каляри. Той е много бърз и англичаните трябва да внимават. В отбора на България има страхотен дух. Основната цел е да бъдат концентрирани, за да могат да се възползват от шансовете си", обясни Бербо.

Рекьордьорът по голове за националния отбор заяви, че много би му се искало момчетата на Красимир Балъков да спечелят, но ще е доволен и на равенство.
"Трябва да подкрепя родината си, но също така съм и реалист. България е малка държава и това, че ще играем на "Уембли" е много хубаво за нас. Футболистите ни имат огромен респект към Англия. В момента, в които стъпят на терена обаче, играчите трябва да забравят това и да си свършат работата. Ние сме аусайдери и ще е трудно. В най-смелите си мечти бих искал да спечелим, но бих заложил на равенство", каза бившият нападател.
 

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS