Българският нападател Димитър Бербатов заяви, че бившият му тим Манчестър Юнайтед изостава много от големите си конкуренти Манчестър Сити и Ливърпул. Той допълни, че се надява "червените дяволи" да не станат като "мърсисайдци", които вече 29 години не могат да спечелят титлата във Висшата лига.

Според него основната причина за слабото представяне на Юнайтед е липсата на увереност у футболистите.
"Неприятно и трудно е да се признае, че Юнайтед изостава толкова много от Манчестър Сити и Ливърпул. По време на мачовете можете да видите колко спокойни са тези отбори. Знаят какво да направят, за разлика от Юнайтед. Когато я няма тази увереност отборът страда. Надявам се, че Юнайтед няма да завърши като Ливърпул - с 29-годишна пауза без титла. За такъв клуб шест сезона вече са много", каза Бербатов.

Бербатов допълни, че бившият му тим трябва възможно най-скоро да намери печеливша формула за излизане от кризата, в противен случай е заплашен от това да изгуби своята идентинчност.
"Когато се спускате по тази спирала, започвате бавно да губите ДНК-то. Погледнете Ливърпул какво му се случи през всички тези години. Определено никой не иска това. Разбира се, "мърсисайдци" сега играят по-добре, но им отне толкова много време, за да го направят. Юнайтед трябва да намери печеливша формула възможно най-скоро", сподели той.

На прощаване с футбола: Най-красивите голове на Бербатов

Бербатов започнал работа в Ман Юнайтед?

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS