Димитър Ганев: Националната лотария ще направи всичко възможно да продължи да финансира Левски

Томислав Русев Томислав Русев

Изпълнителният директор на „Националната лотария“ Димитър Ганев даде специално интервю Дарик радио и dsport.bg.

Той заяви, че ангажиментите към Левски ще продължат да бъдат изпълнявани и за в бъдеще. „Ние смятаме да направим всичко възможно да продължим да финансираме Левски“, каза Ганев.

Г-н Ганев, появиха се информации, че Националната лотария няма да финансира повече Левски. Клубът излезе с опровержение. Къде е истината?

Истината, че не знам от къде се е появила тази информация и трябва да попитате вашите колеги от къде са я получили. Такова нещо от нас няма. Ние смятаме да направим всичко възможно да продължим да финансираме Левски. Дали ще можем да продължим да го финансираме с парите, с които сме го правили до момента е друга тема. На този етап в клуба има пари и смятам, че нещата ще продължат докато можем да работим. В момента работим и докато работим всичко ще бъде наред.

Появиха се информации, че сметките на Националната лотарията са запорирани?

В момента нашите операции продължават. Работим, всичко е наред.

Вие не може да прогнозирате докога, но докогато можете ще продължите да изпълнявате спонсорския си договор с Левски?

Различните държавни институции правят определени проверки, след които, според мен, ще излезе, че всичко е наред и съвсем скоро ще си работим изцяло в пълен режим.

Вие бяхте на лагера в Турция, как ви се сториха нещата там. Опитахте ли да успокоите треньори и футболисти?

Да, срещнах се с целия треньорски щаб, вечеряхме заедно, говорихме си. Казах това, което казвам на вас. Ще направим всичко възможно да продължим. Те играха и доста добре в тази контрола, която гледах. Мисля, че всичко е наред. Ентусиазирани са, стегнати са, гледам, че се забавляват, между другото, така че мисля, че всичко е наред и са готови.

С Павел Колев държите ли връзка?

Абсолютно непрекъснато си говорим с Павел Колев.

Сам разбирате колко жестоки са притесненията на феновете на Левски дали клуба ще оцелее финансово, предвид и задълженията, които има да изплаща. Има ли излизане от тази ситуация?

За мен нещата, когато стане ясно, че в нашия бизнес нещата са ок, то нещата ще си дойдат в реда на нещата. 

Ако стане ясно, че не е ок, извинявам се за въпроса?

Не смятам, че ще стане такова, защото е ок.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още

✖️
ПРЕМЕСТИ ТУК, ЗА ДА ЗАТВОРИШ