Димитър Илиев: Селекционерът ни каза да забравим каквото е било, вдъхна ни оптимизъм

dsport.bg

Футболистът и капитан на Локомотив Пловдив Димитър Илиев говори пред медиите преди мачовете на България срещу Парагвай и Чехия. Той сподели, че новият селекционер Георги Дерменджиев е казал на футболистите да оставят всичко в миналото и се е опитал да вдъхне доверие на футболистите. Илиев също така заяви, че Дерменджиев вярва в качеството на българската селекция.

Думите на нападателя:

„Много добре се чувствам, горд съм за всеки футболист, който облича националната фланелка. Очаквам с нетърпение да дебютирам“.

„Важно е всички в отбора да покажат, че той тръгва в правилната посока. Треньорът ни каза, че каквото е било е било, трябва да покажем, че всичко лошо е в миналото“.

„Първият мач е контрола (срещу Парагвай), от тази гледан точка не се гонят точки, но отборът трябва да покаже атакуващ и резултатен футбол , да се постигне победа“.

„За мен е чест, че съм повикам, искам да се докажа. Със сигурност, които и футболисти да са повикани, това е лицето на България. Оттук нататък трябва да се покаже едно израстване, ще направя каквото мога“.

„Дали си футболист или не, за всеки българин е неприятно, когато националният отбор е в такова състояние. Аз винаги стискам палци за момчетата“.

„Всеки един треньор носи отговорност за това кой вика. По-голямата отговорност пада върху треньора. Надявам се да оправдая доверието, което той има в мен.“

„Винаги ще има футболисти ,които се чувстват пренебрегнати от това, че не са повикани, ще има критики, но това не е само в нашия отбор, а в световен мащаб“.

„Имахме разговор целия отбор. Опита се да ни накара да забравим това, което е било и да ни вдъхне оптимизъм, вярва в качеството на отбора. Надявам се да внесе един импулс и отборът да изглежда добре“.

„Със сигурност ролята на футболистите е на терена. За мен щом един футболист излезе на игрището се концентрира как ще се представи през 90-те минути“.

„Най-тягостното нещо е да излезеш пред празни трибуни. Жалко, че няма да има публика, така се стекоха обстоятелствата. Надявам се факта, че няма публика, да не ни повлияе негативно“, завърши изказването си Димитър Илиев.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още