Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев встъпи в длъжност, поемайки поста от Весела Лечева на церемония в ММС.

„Чувствам се късметлия. Младежите са бъдещето, спортът е качеството на живот. Двете най-хубави неща се паднаха именно на мен и приемам това предизвикателство с огромна отговорност. Няма човек, който да се е занимавал със спорт и да не е развил в себе си едни от най-хубавите човешки качества – да играе честно, да се научи на ред, дисциплина, трудолюбие, сила и издръжливост. А младите хора – те са бъдещето, иновациите, енергията. Всички български спортисти, треньори и млади хора имат в мое лице човек, към когото да се обръщат за съдействие“, каза министър Илиев.

Той благодари на Весела Лечева за всичко свършено от нейния екип през последните 10 месеца.

„Сам човек не може да направи абсолютно нищо. Но когато имаш добър екип, резултатите могат да бъдат отлични“, допълни Илиев.

Весела Лечева заяви, че оставя добре подготвена и добре работеща администрация и пожела на министър Илиев да посреща още повече български медалисти от най-големите спортни форуми.

„Вие идвате от автомобилния спорт. Знаете как трябва да се управлява автомобил и как се борави със скоростния лост, за да се печелят състезания. Пожелавам Ви това да бъде най-успешното Ви състезание“, каза Лечева.

Димитър Илиев е новият спортен министър

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS