Треньор №1 на България за XX век Димитър Пенев и изпълнителният директор на ЦСКА Стоян Орманджиев не останаха безучастни към кампанията „Подкрепа за българските капитани“.

Благотворителната инициатива е за моряците Любомир Чанев и Данаил Веселинов, които бяха задържани заедно с кораба Galaxy Leader на 19 ноември 2023 година.  Нещо повече, двамата я приеха присърце и изпратиха положителна енергия към моряците, пожелавайки им скоро да са у дома си. Направиха го пред стадион “Българска армия”.

Огромният като футболист, треньор и човек Димитър Пенев, както и Стоян, си пожелаха българските капитани след това да присъстват и на трибуните на новата арена, чието изграждане ще стартира скоро. И отправиха пожелания на семействата им да бъдат силни.

Инициативата „Подкрепа за българските капитани! Любо, Данаил – с вас сме!“ бе подета от близки и приятели на двамата и стартирана на 6 декември 2023 г. – Никулден, Деня на моряците. Клубовете, които я започнаха, са футболните Пирин от Благоевград, където е роден капитан Чанев, както и Черно море от Варна, където двамата са завършили висшето си образование. Те бяха последвани от столичните Левски, Славия, Локомотив София и ЦСКА 1948, от пловдивските Локомотив и Ботев, от Лудогорец и Арда.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS