„В политиката да намалим приказките и да оправим стадионите. Малко повече финанси за младите таланти, за да изпреварват в развитието си чужденците“. Това препоръча на политиците една от най-харизматичните личности на българския футбол – Димитър Пенев.

Легендарният футболист и треньор представи новата си книга „Стратега“, написана заедно с известния спортен журналист Иво Тонков, а събитието уважиха цяла плеяда бившия и настоящи спортисти.

В спортната си кариера Димитър Пенев се състезава само за два отбора – „Локомотив“ – София и ЦСКА, с които печели общо 8 шампионски титли на България и пет пъти Купата на Съветската армия. Като национален селекционер води отбора на България на световното първенство в САЩ ’94, извеждайки “трикольорите” до бронзови медали. Носител е на орден “Стара планина” – първа степен.

„Този клуб винаги е има насреща сериозни европейски отбори. Следели сте мачовете, в които ЦСКА винаги е бил с едни гърди напред, и като резултат, и като достойнство за нашата страна“, отбеляза Димитър Пенев пред привържениците на армейците, дошли да видят своя любимец.

„Радват ме малките деца, които виждам с екипите“, отбеляза Стратега бъдещите таланти, дошли да видят отблизо легендите на червения клуб.

В книгата си Димитър Пенев разказвача честно и откровено за своя житейски и професионален път, а чувството за хумор и самоиронията са му основен похват.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS