Димитров: Не беше лесно, все още се адаптирам към условията тук

dsport.bg

Григор Димитров говори непосредствено след победата си над французина Грегоа Барер с 3:0 сета на старта на Ролан Гарос. Българинът сподели пред БНТ, че не му е било лесно по време на срещата, както и, че все още се адаптира към условията в Париж. 

Без да блести на корта, Григор мина бързо през Барер на старта на Ролан Гарос

"Много трудна кондиция, особено в последните 4-5 дни, вчера дори не успях да тренирам. Исках да остана със себс си и да събера колкото се може повече енергия, наистина беше важно за днесшния ден. След почти два дни без тенис, трябваше да се нагодя към условията, което е най-важното нещо в момента. Всяка една точка е важна. Кортът е доста бавен, топките са тежки, имах малко проблеми наплитането на ракетите. Да се надяваме, че след два дни ще съм по-добре с тези неща", коментира Григор. 

"Не е лесно, когато нямаш подкрепата на феновете, но винаги съм казвал, че чувствам подкрепата им".

"Не беше лесно в тези месеци, възстановяването ми отне малко повече време отколкото очаквах. Още малко ми трябва да вляза във формата, която бих. Чувствам се почти 100%. Има моменти, в които все още усещам лека умора. Това са последните седмици от сезона и трябва да дам всичко от себе си. След това идват целите за следващата година", завърши първата ни ракета. 

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук