Изпълнителният директор на Берое Илко Русев коментира трудната ситуация, в която се намира клубът. Той разкри, че на имейл са получени заявки за взимане на акциите на отбора, но повечето от тях са несериозни.

Илко Русев призна, че не е особено голям оптимист, а в момента Берое е „на изпарения“.

„Има подадени имейли, в момента ги обработваме да видим доколко са сериозни. Необходими са ни 2-3 дни, за да сме сигурни в сериозността на предложените предложения. Трябва ни малко време в тази насока. Има и имейли, които са доста несериозни. По-сериозен интерес беше от желаещи да придобият клуба, с които разговаряхме, но не подадоха оферти“, сподели директорът на заралии.

„Резервният вариант излезе в медиите. Има намерени да се формира едно дружество, което да придобие акциите на клуба с участието на общината и някои фирми на клуба и с участието на феновете. Не съм запознат достатъчно“, продължи той.  

 „В момента сме на изпарения. Надявам се по-бързо да минем на план Б, който го коментирахме и да дадем акциите на нови собственици. Предстои да се вземат важни решения. Моето желание е следващите собственици да преценят за треньора. Не е редно аз да взимам отношение по този въпрос“.

„Школата е част от футболния клуб. Въпросът с издръжката е общ. Всички разходи трябва да се плащат“.

„Възможно е, след като се обработят подадените предложения, ако не се стигне до продажба, ще трябва да се стигне до друг вариант. В момента се опитваме да разберем колко сериозни са някои предложения, повечето не ми звучат сериозни. Правим проучвания. Трудно е да се каже, че съм оптимист. Надявам се клубът да изкара сезона, да се стабилизира доколкото е възможно с общината и някои фирми, да получи лиценз за новия шампионат и на лятото да се търсят други варианти. Важното в момента е да се намерят нови собственици, работим в тази насока“, каза още Илко Русев.  

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS