Директорът на Уимбълдън: Възможно е да няма тенис до края на 2020

| Тенис

Изпълнителният директор на Уимбълдън Ричард Люис смята, че тенис до края на календарната 2020 година може и да няма, след като целият сезон на трева бе отменен заради разпространението на коронавируса.

„Оптимизмът у мен, а аз често не съм оптимист - все още се надява, че Откритото първенство на САЩ ще се състои. Човек стиска палци, че положението ще се е успокоило малко и турнирите в Монреал, Торонто и Синсинати могат да се проведат преди началото на US Open. Всички знаем, че към момента има малка вероятност това да се случи. Не мисля, че е нереалистично да се каже, че тази година може да няма повече тенис. Но да се надяваме, че US Open и Ролан Гарос ще се проведат по план“, коментира Люис.

По програма Откритото първенство на Франция трябваше да се проведе в периода 24 май – 7 юни, но бе отложено за 20 септември – само месец след края на US Open.

„Ще се радваме да се видим отново със Серина Уилямс и Роджър Федерер на Уимбълдън. Това е нещо, което очакваме с нетърпение“, допълва той.

Без тенис турнири до юли

Официално: Отмениха Уимбълдън

Шарапова прави бенефис в Санкт Петербург през август

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още