Добриана Рабаджиева от Италия: Пренатоварих рамото заради по-тежките топки, нищо не обещавам за националния

Инес Павлова Инес Павлова

Българската волейболистка Добриана Рабаджиева даде специално интервю пред Дарик радио и dsport, в което говори за своето напускане на Рома, за тежката си травма, като не пропусна да спомене и националния отбор.  

„За съжаление изглежда, че този сезон не е моят. След като преминах от Турция, смених топките. Там играех с Микаса, а сега е Молде. Тук в Италия топката е друга и е по-тежка. Пренатоварих рамото си и този път се оказа фатално. Срещнах се с проф. Порчелини, който ме посъветва да пробвам с терапия, която е 3-4 месеца или да се оперирам. Реших да се пробвам с терапия. Едно дълго износено волейболно рамо“, каза Рабаджиева.

„Имала съм и преди проблеми с рамото. Преди не са били толкова сериозни. Случвало се е по няколко дни да не тренирам. Това движение, което направих в Италия, ме пренатовари“, допълни тя.  

„Бях забравила колко е тежка топката. Играела съм с Микаса, а сега в женското първенство на Италия е Молде. Момичетата в началото на сезона имат пробеми с рамото. Аз се включих и трябваше бързо да се включа и да помогна, но се контузих“, коментира тя топките в италианското волейболно първенство.

Рабаджиева засегна и темата с националния отбор: „За момента съм извън линия. Имам разкъсване на суперспинатата. Сега ще провеждам лечение и през юни ще мога да играя с топка. Дотогава ще следвам програмата в клиниката. След това ще мога да пипам топката. Искам да играя още волейбол и ще последвам съвета им и дано се възстановя без операция“.

По въпроса с евентуално нейно завръщане: „Както всички знаят, аз не обичам да говоря за националния, това е приключена тема от моментите, когато имах проблеми с федерацията, с Иван Петков. Сега говорих с Любо Ганев, казах му за контузията в рамото и се разбрахме, че ще се чуем пак като си възстановя рамото. Сега нищо не обещавам, сега най-важното за мен е рамото“.

„Това, че се разделих с турския отбор заради проблеми с Марчело е друго, той е един от най-добрите специалисти. С Тони съм била много за кратко в игра, още като играеше. Свързва ни и ЦСКА. Не ми е била треньорка. Тони Зетова е играла на най-високо ниво и смятам, че тя знае кое е най-добро. Нямам поглед над работата на Радо във Франция, той беше помощник на Марчело. Мичели е бил треньор в Бергамо, друго за него не мога да кажа“, завърши Рабаджиева, която в момента се намира в Италия.

Родна волейболистка прекрати договора си с Рома

Dsport е и във Viber! Присъединете се и бъдете преди всички

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube и TikTok!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още