Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов направи анализ на годината на специална пресконференция преди Коледните и новогодишните празници.

„Със сигурност има едно чувство на съжаление относно изпуснатите точки. Можеше със сигурност представянето ни да бъде по-добре. Новият сезон започна с ентусиазъм, победихме на Герена, изиграхме два много хубави мача с ФКСБ, като можехме спокойно да продължим, но индивидуални грешки ни попречиха. Лошото е, че редувахме добри и лоши игри. Ако не бяхме загубили точки от Хебър, Пирин и Крумовград можеше да сме начело в класирането. За съжаление не е така и се надявам във втория полусезон за наваксаме изгубеното. За мен 2023 бе успешна. Завършихме на трето място, играхме финал за Купата, играхме в Европейските турнири. Равносметката е положителна за самата година, но втората част от годината не отговаря на това, което направихме в началото на година и не успяхме да стъпим на резултатите от първата година“, каза Гьонов

„Според мен постоянстовото беше това, което липсваше. Редувахме силни мачове, победи и добра игра и в следващия отбор срещу отбори, срещу които сме фаворити, губехме. Бих отличи постоянството да играем по един и същ начин“, допълни той.

Гьонов призна, че са се получили грешки в селекцията. „Самите резултати показват, че имаше грешки в селекцията. Голям проблем беше, че повечето дойдоха в началото на юли месец, когато вече играем в турнирите и шампионатът чукаше на вратата. Не успяха да се аклиматизиран. Имаше пропуски в това отношение. Зимата ще бъде отворен процес селекцията. Ще имаме изходящи трансфери и със сигурност ще се опитаме да заместим подобаващо играчите, които ще напуснат. Надяваме се, че Сердюк и Джонатан ще се възстановят и ще бъдат на ниво, за да засилят конкуренцията“, заяви шефът на „червените“.

„Всеки един футболист може да получи изходящ трансфер, стига офертите да задоволяват трите страни. Ние не сме Реал Мадрид, че да задържаме играчите на всяка цена. Ще има интересни трансфери. Днес бе финализиран трансфера на Симеон Петров, на финалната права сме в разговорите за други играчи и предполагам, че ще направим интересни изходящи трансфери и ще търсим входящи такива“, каза Гьонов.

Той призна, че все още няма окончателна програма за зимната подготовка, тъй като плановете са се променили и на база датата за Суперкупата на България и мача срещу Лудогорец.

Трябваше да променяме програмата и лагерите заради външни фактори. Ще финализирами всичко следващите дни. Обсъждаме вариантите – кога и как да бъде. Датата за Суперкупата промени нашите първоначални планове. Идеята беше да се върнем в по-късен етап, сега няма как. Бяхме запитане както от Лигата, ката и от Лудогорец и се съобразихме с техния натоварен график. Ще преценим спрямо възможностите, които имаме.

ЦСКА 1948 преотстъпи защитник в Полша

Стойчо Младенов: Мечтая си при нас да няма чести треньорски смени (ВИДЕО)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS