Добрин Гьонов пред Дарик и dsport: Днес се потъпкаха правилата на феърплея

Томислав Русев Томислав Русев

Изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов даде специално интервю за Дарик радио и dsport, в което заяви, че е много разочарован от решението на СТК и Апелативната комисия към БФС да не отложат мача с ЦСКА. Той бе категоричен, че днес са били потъпкани правилата на феърплея и допълни, че е сигурен, че и съперникът иска двубоят да се изиграе, а не да спечели служебно.

"Аз съм изключително разочарован от случилото се през тази седмициа. Още в понеделник казахме, че има бум на COVID-19 в отбора. Единадесет футболисти с професионални договори са с положителни тестове. Отделно имаме още няколко играчи, които са с отрицателни тестове, но не се чувстват добре. Същото важи и за трима души от екипа. Имахме огромно желание да изиграем тази среща, която за нас е с огромен емоционален заряд. Разочарован съм, че СТК и Апелативната комсия не уважиха нашето желание".

"Не мога да кажа какво решение ще бъде взето, след като не пожелаха да променят деня на срещата и тя да се изиграе. Имахме предложение за алтернативна програма. То бе изпратено до ПФЛ. За съжаление няма възможност този мач да се изиграе в друго време. Надявам се да не бъдем ощетени, ако пък се случи ще си търсим правата".

"Днес се потъпкаха правилата на феърплея. Ние бяхме в кореспонденция с БФС от началото на седмицата. До последно искахме срещата да бъде отложена, тъй като нямаше как да играем. Надявам се, че това, което се случи няма да повлияе на рекламния дял към нас. Искаме тази среща да бъде отложена. Този мач си заслужава. Също така съм сигурен, че съперниците ни също искат да играят, а не да спечелят служебно".

"През есента също имахме много проблеми и отидохме да играем срещу ЦСКА-София със само 11 души. Тогава не се оплаквахме. Нашият екип направи програма и я предложихме. Тя обаче не бе одобрена. Въпросът бе да бъде променена програмата с един ден. Срещата ни с Арда е на 12 май, а ден по рано изтича карантината на шестима играи. Ако всичко е наред смятам, че ще можем да играем мача в Кърджали", каза Гьонов.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още