Собственикът на Левски Наско Сираков даде стратегическа пресконференция. Поводът беше клип, който да мотивира българите в чужбина да помогнат на клуба от стадион „Георги Аспарухов“. Естествено легендата отговори и на много други въпрос, а до него седеше изпълнителният директор Павел Колев, което е един добър знак.

Брифингът беше много важен и даде ясни отговори на няколко въпроса. Стана ясно, че „ножът е опрял до кокала“, което не е новина. Разбра се, че футболистите не могат да си тръгнат просто така от „Герена“, което също е ясно, но на тези, които поне малко знаят правилата във футболния бизнес. Научихме, че много фирми, някак си се отказват от предварително заявените намерения да помогнат на Левски. Бихме добавили, че „тука е така“ и хич не сме сюрпризирани. Наско Сираков беше категоричен, че „сините“ няма да слагат „тире“ зад своето име, което вероятно е подействало облекчаващо за голяма част от публиката. Това също не е вест, защото едва ли някой разумен човек си е мислел, че точно Сираков ще си сложи това петно! Левски може да стигне до футболното дъно, но няма да си позволи компромис със своята идентичност.

В края знаменитият нападател и спортен директор, който сега е собственик на клуба заяви: „Ако трябва Левски ще играе само с юноши и собствени кадри, но ще го бъде“.

Този сигнал е важен. Клубът може да страда, но ще си е Левски, а това към днешна дата е най-важният анонс.

Думите на Сираков трябва да кънтят в ушите на младите момчета, които тренират в академията на Левски. Кризата, липсата на пари и стремежът за връщане към корените са тяхната „златна възможност“. Поколения наред не са имали този шанс, който ситуацията им предоставя на тепсия.

Видният интелектуалец и голям левскар Рихард Езра казал преди много години: „В България има два отбора – Левски и юношите на Левски“. Крайно, пристрастно, но кой може да ти забрани да симпатизираш на два отбора? Идва времето да видим юношите на Левски. Малките, които тренират на „Герена“, и по-големите, които по някаква причина са си тръгнали, били са продадени или подарени, а сега вратата за тях отново е широко отворена.

Със сигурност тези, които ще играят в Левски през следващата година няма да станат много богати, но имат възможност да се покрият със слава. Ясно е, че „сините“ няма да са в битката за титлата, но всички на „Георги Аспарухов“ ще играят и работят за нещо много по-голямо и ценно. Ще се бият за спасяването на клуба. Цел, която е много по-значима и задача, която ако бъде изпълнена, ще гарантира достойно място в историята, а най-вече и в сърцата на феновете.

Сираков и Тити Папазов ще „режат от бюджета“, но това едва ли ще засегне в голяма степен школата на клуба. Очакванията са в това направление „сините“ да поддържат нивото от последните месеци. Кризата е голяма, но шансът за младите футболисти е грандиозен. Те със сигурност ще получат най-големият кредит на доверие в модерната история на Левски. Звучи като изтъркан лозунг, но на тях в момента им са им необходими труд и постоянство.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS