Дойдоха, счупиха и победиха! Така могат да бъдат описани действията част от феновете на Левски, които в събота се проявиха по време на най-старото столично дерби срещу Славия.

Какво се случи? Явно бесни от факта, че цената на билетите сложена за този мач бе 20 лева, привържениците на "сините" решиха да счупят част от седалките в Сектор "В" на стадиона в квартал "Овча Купел". Те демонстративно откъртиха пластмасовите седалки и ги хвърлиха, така че всички да видят. Дикторът на стадиона веднага се включи със съобщение това да спре, въпреки че той по-скоро звучеше като класен ръководител, който се кара на учениците да не хвърлят хартиени самолетчета в стаята.

Та, ситуацията бе, както нелепа, така и жалка! Тази част от ултраси дойде, счупи и победи! Полицаите не влязоха в сектора, за да ги спрат, а сега клубът ще покрива щетите по стадиона. Да, билет от 20 лева е много, безумно много и това не е начинът да се върне публиката на стадиона. Вчера обаче имаше 3 агитки - две на Левски и една на Славия. "Сините" фракции си имат своите различия, търкания, та за това се "наложи" разделението. Но от това, както се видя пострада футболът, емоцията от мач с вековна история!

Разбира се, Левски си спечели мача напълно заслужено и си тръгна с победата! Но, всъщност, истинската победа я постигнаха тези ултраси на "сините", тъй като те си направиха каквото си бяха решили. Загубилите от тази ситуация са - ръководството на Левски, това на Славия, а и феновете, които бяха дошли просто да се насладят на мача и да подкрепят своите любимци. И след тази случка, нищо чудно следващият път, когато Славия и Левски играят, тези хора да са още по-малко! Честита победа!

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS