Докторът на националите по бокс: В Лондон няма паника, съсредоточили сме се върху състезанието

| Спорт, Бойни спортове

Докторът на националните ни състезатели по бокс Иван Иванов сподели за Дарик радио и dsport.bg как протича състезанието в Лондон, на което българските национали се борят за квоти за Олимпийските игри в Токио. Той разкри още каква е ситуацията в Англия и какви са мерките за сигурност във връзка с пандемията от коронавируса.

„Ограничен е достъпът до залата за зрители. Няма зрители - състезанието се провежда при закрити врата. Всичко е под лекарско наблюдение и няма достъп на външни лица. Превозват ни с бусчета от хотела до залата. Абсолютно никакви проблеми нямаме. Състезателите са здрави. В Лондон няма паника, няма карантина. Наблюдавам, че животът протича нормално в околността на хотела. Ние сме инструктирали състезателите да не посещават близкия мол. Всеки се е съсредоточил върху състезанието“.

"Тук (в Лондон) всичко работи, хората си живеят нормално, няма истерии".

„Това си е грипно заболяване, което дава респираторни усложнения при някои пациенти в определена възраст. Както всички знаят до 50 години нямаме смъртни случаи. Трябва да сме положително настроени и всеки да спазва карантината, която е наложена в България. Така най-бързо ще пресечем заболяването. Да я спазваме стриктно, за да не се удължават сроковете. Взели сме го като решение и трябва да го изпълним категорично“, посъветва д-р Иванов.

„Всичко ще отмине. Трябва да сме спокойни и да вярваме, че всичко ще бъде наред. Дай Боже да вземем повече квоти. Да се реализира труда на момчетата и момичета, който те са вложили, за да имаме едно по-достойно представяне на Олимпийските игри в Токио. Надявам се те да се реализират“, завърши доктор Иван Иванов.

Стойка Петрова на една победа от място на Игрите в Токио

Прочетете още