"Във футбола възрастта между 14 и 15 години е много притеснителна". Това заяви президентът на Асоциацията на футболистите у нас Дончо Донев. Според него треньорите и родителите трябва да вземат мерки децата им да минат през тази възраст възможно най-удачно, за да могат после да се концентрират върху развитието си в спорта.

"Във футбола има една възраст - между 14 и 15 години, която е много притеснителна. Треньорите и родителите на децата трябва да направят така, че те да прескочат тази възраст по най-удачния начин, защото там има забавяне в тяхното развитие. Там е проблема на нашите млади играчи. В България се раждат едни от най-талантливите деца в Европа. Деца има, но трябва да се развиват по най-добрия начин", заяви бившият нападател.

Донев коментира и представянето на националния отбор в европейските квалификации. Според него България просто няма състав, който да се класира на континенталния форум.
"Националният отбор не се намира в най-добра кондиция що се касае до избора на футболисти и мястото, на което се намираме в класирането. Не смятам, че имаме шансове за класиране на Европейското първенство. Нямаме отбор за класиране и това го разбират и самите футболисти", каза той.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS