Дрогба се кандидатира за президент на котдивоарската футболна федерация

| Световен футбол

Легендарният нападател Дидие Дрогба внесе своята кандидатура за президент на футболната федерация в родината си Кот Д‘ивоар. Бившият футболист е  един от четиримата кандидати за поста. Изборите са в началото на месец септември.

За да вземе участие във вота обаче, Дрогба първо трябва да получи подкрепата на поне три от 14-те клуба в елита на Кот Д‘ивоар, подкрепата на два клуба от по-долните дивизии и одобрение от пет специализирани групи, съставени от треньори, лекари, бивши и настоящи футболисти и съдии.

В следващите пет дни специална комисия ще прегледа всички постъпили кандидатури и ще обяви окончателно имената на кандидат-президентите, отговарящи на критериите.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още