Два финала подновяват футбола във Франция?

Два финала за подновят футбола във Франция. Това предложи президентът на местната футболна федерация Ноел Льо Грае. Той обяви, че битката за трофея за Купата на Франция между ПСЖ и Сент Етиен може да се играе на 13 или 20 юни, последвана от финала за Купата на лигата между ПСЖ и Лион три дни по-късно.

Той предположи, че това ще бъде подходящ символичен начин за рестартиране на професионалния футбол след спирането му заради пандемията от коронавирус. "Това би предложило добър имидж както за професионалния, така и за аматьорския футбол", каза Ла Грае пред журналисти след срещата френската професионална лига.

Рестартът за Лига 1 беше предварително определен за 17 юни, но Льо Грае призна, че това ще зависи от одобрението на правителството

"Министрите имат последната дума за подновяването на първенството, но волята на лигата и клубовете е то да се рестартира", каза още президентът на френската футболна федерация.

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още