Националният отбор за жени ще се събере на 6 ноември за кратък лагер преди турнира в Хераклион, Гърция, който заменя ноемврийския прозорец от квалификациите за ЕвроБаскет 2021. Нашите ще играят два мача на гръцка земя – с домакина Гърция и с Исландия, на която трябваше да сме домакини. Всички избранички и треньорският щаб, воден от Стефан Михайлов, ще се подложи на задължителни два PCR теста преди да замине на 8 ноември за Атина, съобщиха от федерацията.

В групата на Михайлов прави впечатление завръщането в тима на Борислава Христова. В състава отново е и Цветомира Шаренкапова, която стана майка преди по-малко от седем месеца. Заради контузия отсъства Христина Тютюнджиева.

"Ще се борим, ще играем колкото може. Много се радвам, че стабилен играч като Борислава Христова се връща в отбора. До сега не можеше да участва заради това, че беше в САЩ. Връща се и Цветомира Шаренкапова. Ситуацията е тежка. Искахме да направим лагер и през лятото, но обстановката не го позволи. И преди сме имали една година прекъсване преди официални мачове. Ще се борим да се представим добре. С Гърция не сме играли още, но те по програма си бяха домакини. Трябваше с Исландия да играем у дома. Там ги победихме, но сега ще трябва да играем с тях в Гърция", коментира Стефан Михайлов.

Треньорът уточни, че Христова и другата състезаваща се в чужбина баскетболистка – Ива Костова, ще се присъединят към отбора директно в Гърция. „Борислава е в карантина до 26 октомври. След това има мач. Очаквам ги в Гърция. Дано всичко е наред и се опазим без заразени и контузии“, каза още Михайлов.

Ето и пълният състав, на който треньорът ще разчита:

Александра Петрова (Монтана 2003)

Христина Иванова (Монтана 2003)

Виктория Стойчева (Монтана 2003)

Евгения Нацкина (Монтана 2003)

Габриела Николова (Монтана 2003)

Димана Георгиева (Монтана 2003)

Цветомира Шаренкапова (Славия)

Радостина Димитрова (Берое)

Гергана Иванова (Берое)

Карина Констанинова (Берое)

Жаклин Златанова (Берое)

Виолина Кочева (Берое)

Ива Костова (Франция)

Борислава Христова (Полша)

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS