Двама български каратеки на Световното в Токио

Добри Атанасов Добри Атанасов


Каратеките от националния отбор на БКА-ИКО България, водени от световния и четирикратен европейски шампион шихан Емил Костов, заминават на 18 ноември за Япония. В Токио двама от тях ще вземат участие на световното първенство за мъже на без категории, а останалите 6 в международното първенство, което е за деца, юноши, девойки и ветерани.

166 състезатели ще вземат участие на световното, като нашите представители там са състезатели от Силистра, но се готвят в клуба на Емил Костов ИЧИ-ГЕКИ (Варна). Те са 22-годишният Борислав Борисов и 36-годишният Александър Атанасов. Борислав ще срещне французин в първата среща, а Александър японец. 

Състезанието е 3 дни, като започва на 22 ноември. 

В международното първенство при юношите ще бъдем представени от Валентин Желев от Бургас и Богомил Костов от Варна. При ветераните участниците ни са четирима-Димитър Пенджуров, Евгени Прудников, Живко Желев от Бургас и Страхил Иванов от София.

Повече можете за разберете от интервюто с шихан Емил Костов в приложения звуков файл.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук