Двама излекувани, но 242 души у нас вече са с коронавирус

|

22 са потвърдените нови случаи на коронавирус у нас. Така общият брой на заболелите у нас вече е 242 души, от тях 40 са в болници. Това стана ясно по време на редовния брифинг на Оперативния щаб, пише dnews.bg.

Вече има и два нови случая на излекувани от коронавирус у нас. Така общият брой на излекуваните вече е четирима.

16 от новините случаи са в София, а новата област е Сливен с 1 заболял.

Генерал Венцислав Мутафчийски обави, че предстои разговор със Светия Синод за прекратяване на предвидените служби. 

До края на май вече ще се намираме в по-лека ситуация, според математическите модели на БАН. Но ние, благодарение на строгите мерки, много бавно катерим кривата на заболеваемостта, посочи ген. Мутафчийски. Според математически модел ние се движим в правилната посока, добави той. 

Бързият тест е бърз не, защото дава бързо резултата, а защото се прави бързо, подчерта ген. Мутафчийски. Той даде за пример, че бърз тест на пациентка е дал резултат на 21-я ден. 

Четете още на Dnews.bg

Уважаеми dsport читатели, благодарим ви, че сте с нас!

Ние създаваме и налагаме със сърце и професионализъм медията, за която сме мечтали - в името на свободна, открита и честна спортна журналистика. Вие можете да бъдете активна част от това. Станете наш патрон, изберете пакет юноша, титуляр или капитан и нека заедно продължаваме да правим dsport уникален, независим и безкомпромисен. Елате в dsport отбора, можем заедно! Станете благодетел тук

Прочетете още