Джани Инфантино: Супербоул се провежда всяка година, защо Световното първенство да не бъде през две години?

dsport.bg

Президентът на ФИФА Джани Инфантино бе на посещения в Израел, където говори за плановете на футболната федерация да има Световно първенство на всеки две години, като според него това няма да убие емоцията от турнира.

„Супербоул се провежда всяка година, защо Световното първенство да не бъде през две години? Много критици казват, че това би убило емоцията от турнира, но проучвания на ФИФА сочат, че това не е така, тъй като честотата му няма да повлияе на качеството и репутацията му?, каза Инфантино.

„Вече взехме решението, че ще има Световно първенство с 48 участника от 2026. Без значение дали ще се провежда през две, или през четири години, интересът ще е същият, защото това е магически турнир и според нас трябва да се провежда по-често“, добави президентът на ФИФА.

„Репутацията на едно събитие зависи от качеството му, а не от честотата на провеждането му. Всяка година се провеждат Супербоул, Уимбълдън и Шампионска лига и всички ги очакват с нетърпение“, завърши швейцарецът.

Станете част от новата платформа на dsport!

Слушайте ексклузивните аудиоистории на Томислав Русев и Ирина Русева за най-щурите предавания на футболни мачове по Дарик радио, традиционен седмичен обзор с Ники Александров, както и коментари на Стефан Стоянов за Меси, Роналдо и останалите звезди на футбола само в страницата на dsport в Patreon! Включете се тук

Прочетете още