Спортният директор на ЦСКА Кристиано Джарета се обясни в любов на "червените". Той обяви, че в клуба много му харесва. Джарета говори още пред радио TMW, че може би решението да бъде подновени първенствата са били грешни.

"Футболът се поднови единствено по икономически причини, а от спортно-техническа гледна точка играта не е същата. Аз работя в тази сфера и съм принуден да гледам мачове, но мисля, че всеки фен превключва канала след 10 минути гледане. Истината е, че футболът отсъства и аз бих предпочел варианта на Франция и Белгия, които не доиграха своите първенства. Така би имало повече време за подготовка за новия сезон. А вместо това видяхме слаби мачове, контузии, празни стадиони", коментира Джарета.

"Новото първенство в България започва на 7 август. Момчетата имаха само пет почивни дни преди подготовката. Безпрецедентно нещо, защото нямаше време за пълноценна почивка", каза Джарета. "Загубихме финала за Купата с дузпи пред 15 хиляди фенове, които ни подкрепиха. Купата на България беше основната ни цел. Все пак завършихме добре в първенството, второто място ни дава достъп до предварителните кръгове на Лига Европа", каза още той.

"Първоначално стадионите в България отвориха частично. С намален капацитет и беше доста добре. След това, след финала, станахме свидетели на нови инфекции и затвориха стадионите. Дори на стадиона имаше точни правила, с молби чрез високоговорител, но спазването на определено разстояние беше невъзможно", каза още Джарета. "Вече две години съм в ЦСКА и тук ми харесва. Чувствам се добре в чужбина, уча нов език, това е житейски опит", добави италианецът.

Новините на Dsport и във Facebook, Viber, YouTube, TikTok и Instagram!

Мобилният Аpp на Dsport вече е тук - изтеглете за Android и iOS